Ook regio Stedendriehoek aan de slag met logistiek makelaarsTerug naar het overzicht

woensdag 30 maart 2016, in Beter Benutten

In navolging van Beter Benutten Zwolle Kampen en Twente heeft regio Stedendriehoek nu ook een logistiek makelaar aangesteld. De contacten van de logistiek makelaar reiken immers over de regiogrenzen heen.

Ook regio Stedendriehoek aan de slag met logistiek makelaars

Freek Boele is in de regio Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen) aan de slag gegaan als logistiek makelaar. Hij helpt bedrijven met slimme logistiek en mobiliteit. Of zoals hij het zegt: “Ik kan bedrijven helpen hun dienstverlening te verbeteren in termen van efficiëntie, betrouwbaarheid en kosten.” Freek heeft ruime ervaring met logistiek binnen bedrijven, onder meer vanuit Lean and Green en EVO. Hij werkt nauw samen met logistieke makelaars in de regio’s Zwolle-Kampen en Twente.

Naast het woon-werkverkeer kan ook goederenvervoer bijdragen aan minder vertraging in de spits. Boele, met een achtergrond in (duurzame) logistiek en stedelijke distributie, gaat hier vorm aan geven. “Goederenvervoer vereist een specifieke aanpak”, vertelt hij. “De dynamiek bij bedrijven is volstrekt anders dan die van particulieren. U hebt te maken met afspraken en contracten, opdrachtgevers, klanten en meer rollen en belangen van beslissers, planners, chauffeurs en overheid. Complex en boeiend.”

Slimme logistiek

De aanstelling van Boele is een logisch vervolg op het eerder uitgevoerd onderzoek naar logistiek en mobiliteit in de regio Stedendriehoek. Hierin zijn vervoersbewegingen in kaart gebracht. Boele gaat bedrijven actief benaderen. “Ik ga op zoek naar kansrijke projecten die voordelen opleveren voor bedrijven in termen van kosten, service en duurzaamheid en die bovendien voor spitsmijdingen zorgen.” Daarbij valt te denken aan bundeling van stromen, slimme stadsdistributie, meer vervoer over water en samenwerking in de keten.

Samenwerken

De logistiek makelaar werkt nauw samen met vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten, de provincie Gelderland, de provincie Overijssel, verladersorganisatie EVO en vervoerdersorganisatie TLN. En uiteraard met het team van Slim Reizen Stedendriehoek. “Ik hoop samen met alle partijen veel mooie initiatieven te initiëren”, aldus Boele.

Logistiek makelaars Zwolle Kampen en Twente

In de vorige nieuwsbrief heeft u al kunnen lezen over de logistiek makelaars van Beter Benutten Zwolle Kampen en Twente. Voor Beter Benutten Zwolle Kampen en Twente werken twee logistiek makelaars, Annemieke de Leeuw en Nico Schoonen.

Ziet u kansen voor slimme logistiek in uw bedrijf? Neem dan met één van hen contact op. Annemieke de Leeuw, a.leeuw@overijssel.nl, (06 37 00 66 80) of Nico Schoonen, n.schoonen@overijssel.nl, (06 53 21 22 62)