VNO/NCW Regio Zwolle bijeenkomst in samenwerking met Beter Benutten bij wehkamp.nlTerug naar het overzicht

woensdag 30 maart 2016, in Beter Benutten

Beter Benutten Zwolle Kampen sloot op 16 maart jl. aan bij het bedrijfsbezoek van VNO/NCW aan koploper wehkamp.nl

VNO/NCW Regio Zwolle bijeenkomst in samenwerking met Beter Benutten bij wehkamp.nl

De samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven staat centraal in het programma Beter Benutten. Op 16 maart jl. sloten VNO/NCW regio Zwolle en Beter Benutten Zwolle Kampen voor de invulling van een netwerkbijeenkomst de handen ineen. Na het Koploperoverleg, onder leiding van Andries van Daalen, sloot het Beter Benutten café aan bij de ondernemersontvangst van VNO/NCW bij het distributiecentrum van wehkamp.nl.

Veel ondernemers hadden gehoor gegeven aan de oproep voor het bedrijfsbezoek, waarbij natuurlijk ook de rondleiding door het ultramoderne distributiecentrum een belangrijke trekker was!

Kosten mobiliteit

Na een ontvangst door Laurens de Lange, voorzitter van VNO NCW nam Andries van Daalen ons mee in de Wereld van de e-commerce en wehkamp.nl. Daarna volgde een flitsende presentatie van Mobiliteitsmakelaar Arnold Helfrich over het programma Beter Benutten in onze regio. In deze presentatie staat vooral het kostenbewustzijn centraal: hoeveel kost de mobiliteit van medewerkers een bedrijf? Zijn ondernemers op de hoogte van deze kosten en kunnen deze kosten naar beneden? Ja zeker dat kan! Daarbij draag je ook nog  bij aan de CO2 doelstellingen, verbetert de gezondheid van medewerkers en dalen de kosten van ziekteverzuim. 

Arnold wees de ondernemers ook op het bereikbaarheidsfonds. Deze subsidie is bedoeld om initiatieven van bedrijven en organisaties die bijdragen aan een betere bereikbaarheid mogelijk te maken.

Na de presentaties was er een uitgebreide rondleiding door het bedrijf en de verschillende onderdelen van het distributie centrum. Men was onder de indruk van het logistieke proces. Dit uitgekiende interne proces onderstreept nog eens hoe belangrijk de bereikbaarheid van onze regio is!

Meer informatie over deze bijeenkomst http://www.vno-ncwmidden.nl/Lists/Nieuwsberichten/DispFormWindexCC.aspx?ID=4647&Source=/