Deelnemers Mobiliteitsbattle mijden 2504 keer de spitsTerug naar het overzicht

woensdag 30 maart 2016, in Beter Benutten

Een totaal aantal spitsmijdingen van 2504 keer en een CO2 besparing van 18 ton. Dit realiseerden de deelnemers aan de Mobiliteitsbattle

Deelnemers Mobiliteitsbattle mijden 2504 keer de spits

Wie heeft er het meeste brandstof bespaard, het vaakst de spits gemeden of voor een alternatief vervoersmiddel gekozen? Op deze vragen kwam donderdag 24 maart tijdens de bekendmaking van de winnaars van de Mobiliteitsbattle Zwolle Kampen een antwoord.

Peter van de Streek van Duurzaam Ondernemend Regio Zwolle (DORZ) werd de individuele winnaar van de battle. Het winnende team was het team van Adviesbureau Thorbecke. Met een team van 10 adviseurs zijn zij er afgelopen half jaar in geslaagd het slimst te reizen door hun reisgedrag aan te passen.

Een half jaar lang streden de teams van Breman, Lyempf Kampen, Unica, ICSadviseurs, Adviesbureau Thorbecke, DORZ en Rabobank IJsseldelta streden tegen elkaar in de Mobiliteitsbattle Zwolle Kampen. Op 24 maart jl. maakte wethouder Filip van As van de gemeente Zwolle de winnaars bekend.

De teams van de in totaal 62 deelnemers legden samen ruim 925.000 kilometer af, ze  meden met elkaar 2504 keer de spits en lieten 547 keer de auto staan. Ze bespaarden hiermee gemiddeld 9,4% brandstof, wat omgezet in euro’s een besparing van € 7.250,- opleverde. Ook werd er door het slimmer reizen flink minder CO2 uitgestoten, 18 ton in totaal.

Zienergie de organisator van de Battle, organiseert komend jaar een nieuwe mobiliteitsbattle in de regio. In de nieuwe editie wordt geprobeerd om nog meer brandstof te besparen en de spits te mijden. Zo wordt ook de bereikbaarheid op het wegennet in de regio verbeterd.

“We hopen nieuwe organisaties voor de editie te mogen verwelkomen, de inschrijving is nu geopend! De motivatie en het enthousiasme dat de deelnemers uit deze Battle halen is uniek.”, zegt Sander Zondervan, één van de projectleiders van de Mobiliteitsbattle. De mobiliteitsbattle wordt ondersteund door het bereikbaarheidsfonds van Beter Benutten Zwolle Kampen. Meer informatie www.mobiliteitsbattle.nl